Kreativni STEM room – 1. dan

U srijedu, 10. svibnja, u novom prostoru EDukOS-a, održali smo završnu konferenciju projekta “Kreativna STEM revolucija u Slavoniji” koji smo provodili od svibnja 2021. godine u partnerstvu s Udrugom za razvoj lokalne zajednice Kreaktiva, Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Građevinskim i arhitektonskim fakultetom Osijek, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek i Tehničkom školom Nikole Tesle Vukovar.
Rezultate projekta na konferenciji je predstavila predsjednica Dječjeg kreativnog centra DOKKICA Ines Novak, a u ime projektnih partnera nazočnima su se obratili dr. sc. Sanela Ravlić (Udruga za razvoj zajednice Kreaktiva), dr. sc. Filip Anić (Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek), prof. dr. sc. Stela Jokić (Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek), prof. Tanja Stakić (Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar), izv. prof. dr. sc. Ljerka Jukić Matić (Odjel za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera).
Svoj rad u okviru projekta kratko je predstavila Adriana Pavelić (Studio Pikula) koja je potpisuje produkt dizajn pet jedinstvenih STEM učila koje je osmišljavao projektni tim u sastavu predstavnika nositelja i partnera projekta.
Ines Novak istaknula je kako je ovim projektom ostvarena izvrsna sinergija organizacija civilnog društva i obrazovnih ustanova čime se pokazalo kako se upravo na ovaj način mogu stvarati vrlo vrijedni društveni resursi.
U završnom dijelu konferencije Novak je zahvalila svima koji su sudjelovali u projektu te predstavila svoje dvije članice projektnog tima Ivanu Lukić i Elizabetu Brnjetić te istaknula njihovu hvalevrijednu podršku u provedbi projekta.
Završnoj konferenciji nazočili su i predstavnici Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije Marija Krišto i Mišo Tokić.