Studijsko putovanje u Zagreb na konferenciju Educational Day i festival Maker Faire Zagreb

Dječji kreativni centar DOKKICA u sklopu projekta Kreativna STEM revolucija u Slavoniji UP.04.2.1.10.0008 sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH organizirao je za predstavnike udruga DOKKICA i Kreaktiva dvodnevno studijsko putovanje u Zagreb na konferenciju Educational Day i festival Maker Faire Zagreb (1. – 2. listopada). 

Konferencija je ponudila susret popularizatora znanosti na kojemu je sudjelovala predsjednica DOKKICE Ines Novak te okrugli stol „Inovativni pristupi (u) obrazovanju“ na kojemu su govorili stručnjaci iz područja STEM-a: Casey Shea iz SAD-a (Makers education collective), Piet Gymonprez iz Belgije (My Machine Global), Korad Korlević iz Hrvatske (Zvjezdarnica Višnjan), Alexandre Botaud iz Francuske (Vulca European Mobility) i kao moderator predsjednik udruge FabLab Robert Vdović. Tako smo se upoznali s domaćim i inozemnim primjerima dobre prakse, razmijenili iskustva te raspravljali o kvaliteti STEM obrazovanja.

Drugog dana sudjelovali smo na Maker Faire Zagreb – festivalu inovacija, tehnologije i kreativnosti koji se održao treću godinu za redom. Festival je okupio inovatore, izumitelje i izlagače, a imali smo priliku upoznati se s brojnim učilima i inovacijama (3D printeri, roboti, vizualne instalacije…). Razgovorom s izlagačima dodatno smo istražili nove tehnologije i mogućnosti suradnje.

Ovim smo putovanjem doprinijeli jačanju kapaciteta za provedbu budućih projektnih aktivnosti u kojima ćemo stvarati snažne temelje za popularizaciju znanosti u našoj zajednici. 

Studijsko putovanje dio je elementa Organizacija i provedba aktivnosti jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu programa popularizacije STEM-a projekta odobrenog u sklopu poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Sadržaj objave isključiva je odgovornost DOKKICE.