Završio STEM FEST Slavonija – Slavonski Brod

Dana 4. svibnja na platou ispred Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić Mažuranić“ i Gradske knjižnice Slavonski Brod službeno je otvoren STEM FEST Slavonija – Slavonski Brod, u kojemu su tijekom dva dana provedene aktivnosti popularizacije znanost kroz STEM pristup. 
Otvorenju ovog festivala nazočila je zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača, koja je otvorila festival nakon uvodnih riječi predsjednice Dječjeg kreativnog centra DOKKICA i voditeljice projekta “Kreativna STEM revolucija u Slavoniji”. Otvorenju festivala nazočio je i viši stručni suradnik za kulturu, tehničku kulturu i šport Kristijan Vuković, a organizatore je posjetila i Vesna Zlatarević, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Slavonski Brod. 
U Slavonskom Brodu u radionicama s jedinstvenim STEM učilima sudjelovalo je 150 učenika, i to 103 učenika iz 7 osnovnih i 47 učenika iz 2 srednje škole. 
Nakon gostovanja popularizatora znanosti dr. sc. Saše Cecija na tribini “Kako znanost mijenja svijet”, uz moderatoricu dr. sc. Sanelu Ravlić predsjednicu Udruge Kreaktiva, mali slavonskobrodski istraživači sudjelovali su u popodnevnim STEM aktivnostima pod vodstvom volontera Udruge za razvoj zajednice Kreaktiva i predstavnika tvrtke ORQA. 
Podršku u realizaciji događaja dali su volonteri Udruge Connect IT, a posebnu zahvalu želimo iskazati ravnateljici Gradske knjižnice Slavonski Broda Ružici Bobovečki i njenim djelatnicima koji su tijekom dva dana pomagali oko organizacije prostora za provedbu aktivnosti te ravnateljici Kazališno-koncertne dvorane “Ivana Brlić Mažuranić” Sanji Nuhanović.