Što nam donosi STEM FAMILY Požega?

STEM FEST Slavonija – Požega u sklopu festivalskog programa STEM FAMILY donosi edukativno-zabavne aktivnosti za cijelu obitelj u kojima će posjetitelji imati priliku razvijati kreativno razmišljanje, motoričke vještine, vizualno učenje i još puno korisnih vještina.

Radionicu Znam tko je kriv!, na kojoj će se posjetitelji moći upoznati s pojmom otisaka prstiju, analizirati svoje i tuđe otiske i još puno zanimljivosti, održati će Marjana Radonić i Renata Matičević. Marjana je učiteljica tehničke kulture koja su svome radu primjenjuje STEM aktivnosti kroz nastavu, ali i razne izvannastavne projekte te potiče učenike na razvoj kreativnosti i STEM vještina. Renata je školska knjižničarka te surađuje s drugim učiteljima u STEM aktivnostima kako bi učenici osim STEM vještina razvijali i prezentacijske te kreativne vještine. Zajedno surađuju tijekom nastave, ali i u osmišljavanju i provedbi drugih projekata vezanih uz školu te uz organizacije civilnog društva. 

Radionicu Proljetne STEM aktivnosti, na kojoj će posjetitelji tehnikama origamija imati priliku izrađivati različite proljetne modele, voditi će Ivona Han i Tanja Bešlić, učiteljice u Osnovnoj školi fra Kaje Adžića u Pleternici. Tanja je profesorica matematike i fizike, a Ivona profesorica matematike i informatike. U školstvu su dugi niz godina gdje potiču učenike na što više korištenja i uključivanja u STEM predmete.

Radionicu Kockasti izazovi, na kojoj će posjetitelji imati priliku slaganjem, sastavljanjem, oblikovanjem i crtanjem doživjeti kocku u različitim situacijama, voditi će Monika Idlbek, koja više od dvadeset godina svojim radom oblikuje budućnost kao učiteljica matematike u osnovnoj školi. Tijekom svog profesionalnog putovanja imala je čast voditi brojna predavanja i radionice na županijskoj i državnoj razini. Svojim radom nastoji popularizirati matematiku i STEM područja, kako kroz svakodnevni rad s učenicima tako i kroz pripreme i sudjelovanja na mnogim natjecanjima.